Lendvai Réka

Lendvai Réka

brand stylist • designer

Miért dolgozz brand stylist-al?

A brand-ed elmondja az ügyfeleidnek, hogy ki vagy, mesél a termékeidről vagy szolgáltatásaidról, és hogy mit várhatnak tőled. A brand stylist grafikai tervező és stratéga egy személyben, aki vizuális elemek és jövőkép létrehozására szakosodott, amely tükrözi a vonzani kívánt ügyfélkör típusát. Brand stylist-ként van egy nagyon sajátos rendszerem, hogy inspirációt gyűjtsek, és tudom, milyen kérdéseket tegyek fel. A márkaépítés kulcsfontosságú része a vállalkozás létrehozásának és bővítésének, és bár nagyobb befektetés lehet, hosszú távon ezek a költségek biztosan megtérülnek. Emellett egyedi fizetési tervet is választhatsz a céljaid megvalósulása érdekében,

1 | A márkaépítés a legfontosabb üzleti befektetés

A márka nem csupán grafika és design - hanem az, amit az ügyfél érez, amikor meglátja a termékeidet, meglátogatja a weboldaladat, találkozik a logóddal, kommunikál veled. A legnagyobb mítosz az, hogy az arculat egyenértékű a logóval -… Click To Tweet

A branding az egyik legfontosabb befektetés a vállalkozásod számára, hiszen a professzionális, jól átgondolt megjelenés ma már elengedhetetlen a túl telített internetes piacon. Meghatározhatja, hogy sikeres leszel-e vagy sem, ezért rendkívül fontos, hogyan kezdesz hozzá és ki fog neked segíteni benne. Ha remek termékeid és szolgáltatásaid vannak, de a vizuális megjelenítésed nem megbízható, hosszú távon nehézségeid lesznek és nem leszel sikeres.

2 | Az arculat nem logó

“Csak logóra van szükségem”. Gyakran hallottam és láttam ezt a kijelentést, és ez mindig elszomorít kissé. Míg a logó az alapja a márkaépítés grafikai részének, még sok minden mást kell figyelembe venni. Arról nem beszélve, hogy egy interneten, Pinteresten talált logó lemásolása egyáltalán nem visz előre a márkaépítésben. Ha mégis úgy döntesz bármilyen okból, hogy csak egy logóra van szükséged, akkor is gondold át alaposan, hogy mit szeretnél általa kifejezni, mit mesél el rólad, milyen üzenetet hordoz? És mindenekelőtt ne más lógójából indulj ki, legyen egyedi, hiszen Téged és az üzletedet képviseli.

GRAFIKA

A vizuális megjelenés rendkívül fontos. Sok-sok logót láttam, amelyek nehezen értelmezhetők, nem illenek az illető termékeihez, szolgáltatásához. A grafika a webhelyre, névjegykártyákra, közösségi profilokra, egyéb kiegészítő elemekre is rákerül, amelyeknek mind harmonizálniuk kell,  egy egységes stratégia mentén haladva. Ha csak egy logó van, de nincs komplett arculatod, akkor ez általában nem működik.

STRATÉGIA

Míg a grafika fontos szerepet játszik a megjelenésben, a márka stratégiája arra összpontosít, hogy miként fogsz vizuálisan és szóban/írásban kommunikálni az ügyfeleiddel. Ide tartozik, hogyan fogsz megjelenni a közösségi médiában, a hírleveleidben, vagy akár a weboldalad szövegeiben, blog bejegyzéseidben.

Az ügyfelek bizalma és elégedettsége, az ügyfél-élmény minden márkastratégia legfontosabb része, és brand stylist-ként abban tudok segíteni Neked, hogy ezt elérd a vállalkozásodban.

3 | Megcélozza az ideális ügyfelet

A márkaépítés során mélyen belemerülünk az ideális ügyfél kérdéskörébe: hol vásárolnak, hány évesek, mit keresnek, mi a legnagyobb problémájuk és mi a legnagyobb vágyuk. A márkaépítés a teljes ügyfélélményt magában foglalja, attól a pillanattól kezdve, amikor rákattintanak a weboldaladra, egészen addig, amikor megköszönjük az együttműködést és a bizalmukat.

Ennek alapján segíteni tudok a termékeid és szolgáltatásaid kialakításában, finomításában is, hogy valóban célba érjenek az ideális ügyfeleidnél. és nem csak róluk fogsz többet megtudni, hanem saját magadról és a vállalkozásodról is. Lesz egy sziklaszilárd szándékod, egy miérted, amire hosszú távon, biztos alapokra építheted a márkádat.

4 | Ő grafikus és…

Ha grafikussal vagy webdesignerrel dolgozol együtt az arculatodon – akkor lehet egy szépen kidolgozott arculatod, de nem valószínű, hogy az adott szakember ért a márkaépítéshez is és hosszú távú stratégiát is ki tud alakítani számodra, személyre szabottan. Brand stylist-ként én mindkettőben támogatni tudlak: eredetileg webdesignernek tanultam, ahol tanultam grafikai tervezést és weboldal készítést, majd innen képeztem tovább magam kiadványszerkesztésben. Már az első években tudtam, hogy a végső célom a teljeskörű arculat és márkaépítés, ezért ebbe a témába ástam magam bele leginkább és végeztem később erre szakosodott kurzust.

Tehát egy személyben tudlak Téged támogatni az arculatod megtervezésében, kezdve az arculati elemeiddel, majd  a weboldaladdal, közösségi oldalaiddal – minden esetben beépítve az arculatod elemeit is – majd hosszú távú céljaid elérésében a megfelelő stratégia kialakításában és annak fenntartásában. A teljes alkotói folyamat során segítelek a megfelelő kérdésekkel – munkafüzetek és inspirációs anyagok (vagy ahogy én hívom worbook-ok és playboyok-ok) segítségével. A célom, hogy ne érezd stressznek, sőt inkább egy izgalmas és kalandos utazásnak az együttműködésünket – így lesz teljes a design-élmény. 🙂

5. | Mindenre lesz időd

Vállalkozás tulajdonosaként időt kell fordítanod arra, hogy az ügyfeleidre koncentrálhass és új termékeket, szolgáltatásokat alkoss. Ha velem, mint brand stylist-al dolgozol együtt, az kevésbé lesz megterhelő hiszen mindent egy előre megbeszélt time-line alapján tervezünk meg, és határidőre kivitelezünk, nem beszélve arról, hogy nem kell több ember munkáját összehangolnod, kockáztatva azt is, hogy a stílus, az eredeti terv nem fog minden együttműködő szakember keze alatt ugyanúgy működni.

Érdekelne részletesebben is az együttműködés?


Üzenj nekem

Share this post

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email

Minden jog fenntartva | Lendvai Réka | 2020

Adatvédelmi nyilatkozat