márkaépítés
Lendvai Réka

Lendvai Réka

brand stylist • designer

Ne kövesd el ezeket a hibákat 2021-ben

Amikor elkezdtem designérként dolgozni, a legfontosabb az volt, hogy minél jobb minőségű munkát adják át az Ügyfeleimnek, és ezzel is építsem a portfoliómat. Később értem csak meg arra az üzleti modellre, amiben az is nagyon fontos, hogy építsem a márkámat és az üzletem arculatát. Kutatások kimutatták, hogy az embereknek minimum 7 órán át kell a tartalmaidat fogyasztania, hogy azt érezzék, kapcsolódnak hozzád. Ez a tartalom lehet blogposzt, hírlevél, videó, podcast - a lényeg, hogy tartsd meg az emberek figyelmét, hogy kialakuljon a kötődés. Sajnos sok vállalkozó elköveti azt a hibát, hogy nem ad az online megjelenésére és a minőségi tartalomgyártást is hanyagolja.

5 márkaépítő hiba, amit kerülj el 2021-ben, és mi az amit megtehetsz helyette:

1. Láthatatlan vagy – Mindegy, mennyire vagy nagyszerű, ha senki sem tudja, hogy létezel. Mutasd meg magad, és ne csak a munkáidat, hanem szó szerint magadat is. Az emberek emberekkel szeretnek kommunikálni, együttműködni, együtt dolgozni, nem arctalan cégekkel.  Szokd meg, és váljon szokásoddá, hogy megosztod a sztoridat a követőiddel. A közösségi oldalak használatával ez ma már gyerekjáték. Építsd a kapcsolati hálód, és ne rejtőzz el a monitor mögött.

2. Nem építesz kapcsolatot – Ha előre akarsz jutni, nagyon fontos, hogy legyenek kapcsolataid. Társszakmák képviselőivel, olyanokkal, akikkel hasonló az érdeklődési köröd, olyanokkal, akiknek értékes lehet, amit Te kínálsz.  Az online világ kissé személytelenné tette a kapcsolatokat, de ha Te ápolod és építed őket, személyes varázsoddal nagyobb sikereket érhetsz el. 

3. Nem osztod meg a sztoridat – Facts tell, but stories sell. Azaz a tények csak mondanak, de a sztorik eladnak. Meséld el a sztoridat, kihangsúlyozva a megéléseidet és tapasztalásaidat, amik eljuttattak oda, ahol most vagy. Ezzel inspirálhatsz, motiválhatsz másokat, és kiépítheted az ún. “megismerni, megkedvelni, bízni benne” faktort, amivel számtalan új kapcsolatot és ügyfelet szerezhetsz. Oszd meg a sztorijaidat építsd a hitelességedet és válj a területed szakértőjévé.

4. Nem vagy következetes – Amikor a vállalkozásodat építed, mindenhol jelen kell lenned, ahol a potenciális ügyfeleid megfordulnak. Posztolj értékes tartalmat rendszeresen, hogy az emberek szeme elé kerülj, és megismerjenek. A következetesség azt is jelenti, hogy a megjelenésed is legyen egységes, próbáld meg mindig hozni a csak rád jellemző, sajátos stílust, amit az arculatod képvisel. Erre a legjobb módszer, ha előre tervezel, és mindig van a tarsolyodban egy újabb ötlet, amiről írhatsz a követőidnek. 

5. Nem hagysz digitalis lábnyomot – Ha szakértő akarsz lenni, meg kell alapoznod az online megjelenésedet, méghozzá profi módon. Az se hátrány, ha a Google elismer.  Mindig meglepődöm ha olyan ügyféllel találkozom, aki profi és szakértő szeretne lenni, de nem használja a közösségi oldalakat és vagy nincs weboldala, vagy elavult és egyáltalán nem építi a márkáját. Bízz meg egy profit, aki segít neked a minőségi online megjelenés megalkotásában. Egy profi weboldal, ami bemutatja a munkáidat és szolgáltatásaidat ma már alapkövetelmény. 

Valamelyik pontban szeretnél fejlődni 2021-ben? Nézd meg szolgáltatásaimat, vagy kérj időpontot egy online konzultációra és derítsük ki együtt, hogy lehetne Neked is tökéletes online megjelenésed!

Share this post

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email

Minden jog fenntartva | Lendvai Réka | 2020

Adatvédelmi nyilatkozat