webshop, weboldal, weboldal-készítés, honlap-készítés
Lendvai Réka

Lendvai Réka

brand stylist • designer

5 ok, hogy legyen saját weboldalad

Lehet, hogy ez csak szakmai ártalom, de nálam "válóok" ha egy magát profinak valló cég, vagy szolgáltató nem rendelkezik a profizmusát tükröző weboldallal. Ami méltóképpen mutatja be őt, a szolgáltatásait, ahol megtalálok minden fontos infót és választ kapok a kérdéseimre. Ahol kapok egy kis ízelítőt, hogy milyen lesz az együttműködésünk, ahol olvashatok visszajelzéseket másoktól. Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki így tesz vásárlás előtt. Ezért összegyűjtöttem a legfontosabb érveket amellett, hogy legyen weboldalad vállalkozóként, kreatív alkotóként, akkor is, ha már jelen vagy a közösségi médiában.

Az oldalad, ha jól van felépítve (nem csak design-ban, hanem funkcionalitásában is) akkor folyamatosan új lehetőségeket teremt Neked - igen, akkor is miközben Te alszol, utazol, a gyerkőcökkel játszol, vagy kutyát sétáltatsz.

Könnyebben rádtalálnak.

Akár helyi célpiacot szolgálsz ki a termékeiddel, akár online szolgáltatásokat nyújtasz országszerte, vagy nemzteközileg, az Ügyfeleid meg kell hogy találjanak Téged.

Jelen lenned a közösségi oldalakon abszolút ajánlott, hiszen ez egy egyszerű és nagyszerű módja annak, hogy közösséget építs, és látható legyél. De gondold végig, hogyan fognak jobban megismerni Téged, hogy mivel foglalkozol, mik a szolgáltatásaid, ha nincs egy link ami a weboldaladra mutat?

Egy weboldal a bizniszed online otthona, ha fizikai üzleted van – az online kirakata. Megkönnyíti, hogy az új Ügyfelek, Vásárlók rádtaláljanak. 

Habár jelen vagy a social mediában, és ajánlásokból is sok új megkeresésed érkezik, én azt javaslom ne hagyd ki, hogy tovább növeld az esélyeidet. Ne csak 1-2 ügyfélszerző csatornára hagyatkozz. Mert ha ezek közül egyik-másik nem működik, akkor sajnos rosszul járhatsz.

Ezért is ajánlom, hogy legyen egy weboldalad, mert rengeteg lehetőség rejlik benne, nyithatsz egy teljesen új csatornát egy sokkal tágabb és sokszínűbb közönségnek. Hosszú távú stratégiákat alakíthatsz ki a honlapodon keresztül, még tovább növelve a sikereidet. (pl.: Sales Funnelek, blog)

Persze ha a Google helyezéseket nézzük, akkor ez tényleg hosszú távon elérhető sikereket jelent, de a SEO-n kívül a folyamatosan frissülő tartalom hozza a legjobb eredményeket. 

Profi módon mutathatod be a szolgáltatásaidat

A közösségi média főként képekre és videókra korlátozódik, kevés az igazán jó megoldás arra, hogy bemutasd egyes szolgáltatásaidat. Igaz, a Facebook-on már elérhető egy ehhez kapcsolódó funkció, de azt hiszem azért lehet ezt még fokozni… Még pedig úgy, hogy van egy weboldalad, ahol külön oldalon mutathatod be a portékádat, vagy hogy mivel foglalkozol, mik a csomagajánlataid. Kifejtheted, hogy mit tartalmaz az adott szolgáltatás, leírhatod, hogy kinek származik és milyen előnye ha tőled vásárol, hogyan zajlik a közös munka veled. 

Szintén megadhatsz fontos infomációkat: hol vagy megtalálható, milyen időszakokban vagy elérhető, hírt adhatsz prómóciókról, különleges ajánlatokról. 

Ha sokszor kapod ugyanazokat a kérdéseket, létrehozhatsz egy GYIK oldalt is, amivel nem csak időt és energiát spórolsz, hiszen így nem kell újra és újra leírnod emailben a válaszaidat, de a potenciális ügyfeleknek is információval szolgálsz – ezzel akár végső lökést is megadhatod nekik a megrendelésre vagy vásárlásra. Ehhez kapcsolódik a következő pont:

A weboldal bizalmat és hitelességet épít

Gondold végig, hogyan hozol döntést, amikor valakitől vásárolsz, vagy valakivel együtt dolgozol. Érezned kell, hogy megbízhatsz abban az emberben. Bíznod kell abbban, hogy a szolgáltatás, vagy termék, amire pénzt költesz megadja neked amire szükséged van. 

Egy weboldal kiváló eszköz a bizalom építésre. Bemutathatod a szakértelmedet, a tudásodat, és hogy másoknak milyen élmény volt veled dolgozni, vagy tőled vásárolni. Mindezt anélkül, hogy a közösségi oldalaidat kellene görgetnie a látogatónak, az információk után kutatva. 

Ha az oldalad megfelelően van kialakítva, végigvezetheted a leendő ügyfeledet egy folyamaton. Miközben a végső cél felé halad (ahol megrendel, előfizet, időpontot foglal stb.) megmutatsz neki minden fontos információt, amire csak szüksége lehet. Megismer Téged, és a szolgáltatásaidat, mit nyer azzal, ha Veled dolgozik, Tőled vásárol, és miről marad le, ha nem így tesz. Így mire a megfelelő részhez ér, már készen fog állni a vásárlásra, együttműködésre. 

Ha adott estben még nem állna készen, könnyen tovább segítheted az úton a blog bejegyzéseiddel. Tovább taníthatod, informálhatod, eloszlathatod a maradék kétségeit. 

Arra gondoltál már, hogy a honlapod egy eszköz, hogy különbözni tudj a konkurenciától? Hiszen biztos, hogy vannak még rajtad kívül, akik ugyanazt a szolgáltatást nyújtják, mint Te. Hogyan akarod meggyőzni az Ügyfelet, hogy Téged válasszon? Úgy, hogy kiválasztasz 1-2 dolgot, amit a versenytársad biztosan nem csinál és azokat emeled ki az oldalad tartalmaiban. Ez lehet egy különleges készség, vagy valami plusz, amit a szolgáltatásod mellé kínálsz. 

És a legfontosabb, építsd be a személyiségedet a weboldaladba – hiszen az emberek emberektől szeretnek vásárolni. Használd ki, hogy senki sem tudja úgy, ahogyan te, hiszen belőled csak egy van!

A weboldalad neked dolgozik 24/7

Az oldalad, ha jól van felépítve (nem csak design-ban, hanem funkcionalitásában is) akkor folyamatosan új lehetőségeket teremt Neked – igen, akkor is miközben Te alszol, utazol, a gyerkőcökkel játszol, vagy kutyát sétáltatsz. 

A honlapod folyamatosan él, ott van, nem kell törnöd magad a potenciális ügyfelekért, mert folyamatosan beszél helyetted. Tehát mi a legjobb módja a promóciónak? Építsd a közönségedet a közösségi oldalakon, jó sztorikkal, kreatív posztokkal, majd tereld őket a weboldaladra, ami reprezentál Téged és a lenyűgöző munkásságodat. 

Végső érv, hogy legyen weboldalad: a közösségi médiát nem befolyásolhatod…

Emlékszel, hogy azt írtam a poszt elején, hogy szeretem növelni az esélyeimet? Ennek egyik fő oka, hogy a közösségi médiát és a keresőket nem befolyásolhatjuk. A folyamatosan változó algoritmusok, a lecsökkent organikus elérések, hirdetésből csak akkor érsz el valamit, ha kinyitod a pénztárcád… 

De mivel Te egy felkészült, rafinált, kreatív vállalkozó vagy, van weboldalad, ami felett szabadon rendelkezel, és sok ehhez kapcsolódó csatornád, amin keresztül elérheted a célközönségedet (ne felejstd el a listaépítést, azokkal az emailekkel csoda dolgokat lehet elérni) 

Te rendelkezel a tartalmaiddal, azzal hogy mit jelenítesz meg, bármikor változtathatsz rajta, megújíthatod, kedved szerint alakíthatod a céljaidnak megfelelően. Így mindig az üzletedet fogja szolgálni, mindig ott lesz sziklaszilárdan, történjék bármi a közösségi médiában, vagy a Google háza táján… 

Legyen egy magával ragadó weboldalad, ami mágnesként vonzza az Álom-ügyfeleidet!

Share this post

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email

Minden jog fenntartva | Lendvai Réka | 2020

Adatvédelmi nyilatkozat