storytelling, ügyfélszerzés
Lendvai Réka

Lendvai Réka

brand stylist • designer

Sztorizz az Álom-ügyfelekért!

Vannak sztorijaid a legjobb pillanataidról. De a legrosszabb pillanataid sem voltak hiába. Ezek a sztorik mind-mind mérföldkövek az utadon, és sokan várják, hogy megismerhessék őket, úgy ahogyan csak Te tudod elmesélni.

Egy egyedi brand sztorit építeni és fenntartani azzal jár, hogy különböző közösségi platformokon jelensz meg. Ez egy óriási kihívás lehet azoknak, akik már tudják, mi az üzenetük, de még nem tudják, hogyan mondják el. Egy sztori, ami benned már megszületett, ami neked ismerős, de ezt le kell fordítanod a közönséged, az Álom-ügyfeleid nyelvére.

A jó hír az, hogy kötődést kialakítani egyáltalán nem valami ködös misztikum. Ha átadod a brand story-jaidat úgy, hogy azzal a követőid valóban azonosulni tudnak – a like-ok, kommentek, megosztások és a vásárlások maguktól jönnek majd.

Ismerd meg a célközönséged

Mielőtt szólnál hozzájuk, meg kell tudnod, kis is ők? Meg kell ismerned őket.

A brand storyddal megszólítod őket a szükségleteik, az álmaik, a vágyaik és a problémájuk szintjén, úgy, hogy azzal érzelmi kötődést alakítasz ki. Sztorizz arról, hogy milyen problémáid voltak, és hogyan oldottad meg őket, majd ajánld fel a segítséget Nekik is. Tudni fogják, hogy már van tapasztalatod, és tudásod, bízhatnak benned. Egy jó sztori közelebb hoz. Egy jó sztori összeköt.

Nem jönnek az ajánlatkérések?

Csomagold a termékeidet és szolgáltatásaidat sztorikba. Legyen akár szórakoztató, akár tanulságos, ez a legjobb módja a figyelem felkeltésének ÉS megtartásának. Miért?

Képzeld el, hogy vannak rajtad kívül még tucatjával, akik ugyanazt a tevékenységet végzik mint Te, hasonló termékkel, szolgáltatással próbálnak ügyfeleket szerezni. Mi különböztet meg Téged tőlük?

Azt mondod, van arculatod. OKÉ! De az nekik is lehet, ráadásul pont olyan igényes és egyedi. 

DE! Ha vannak sztorijaid, az biztos, hogy ugyanazt a sztorit senki sem fogja tudni úgy elmesélni, ahogy Te, hiszen a Tiéd, Te élted át, Rólad és a TE ÜGYFELEIDNEK, ÜGYFELEIDRŐL szólnak. 

Példa: Te is és a konkurenciád is online kurzusokat árultok. Ő elmondja, hogy milyen előnyökkel jár ha valaki megvásárolja a kurzusát. Mit lehet belőle megtanulni stb.

De ha TE egy komplett sztorit kreálsz köré, amitől, valóságos, izgalmas és élményszerű lesz, akkor nem is kérdés, hogy kitől fognak vásárolni.

Miért? Mert úgy érzik, részesei lehetnek ennek a történetnek!

Mi erre a magyarázat?

Minden történetnek van egy bizonyos narratív felépítése, amit az emberi agy könnyen tud követni. Egy olyan narratív struktúrára gondolj, amit te magad is látsz, hallasz a mindennapjaidban. Például, amikor beszélgetsz egy kollégáddal és amit elmesélsz, az eljuttatja őt valaminek a végére. Ettől olyan erős eszköz a történetmesélés, mert van benne egy kis feszültég, hiszen mindenki kíváncsi, hogy egy szálon haladva mi lesz a sztori vége. Az emberi elme imádja ezt! Főleg, ha egy sztori jól van felépítve, ha valóban izgalmasan van előadva. (Ez az oka annak is, hogy sokan vagyunk sorozatfüggők…)

Inspiráljanak a nagyok!

Nézd meg a legnagyobb és legsikeresebb márkákat, és látni fogod, hogy kivétel nélkül mind  a storytellinget használják ötleteik és termékeik prezentálására – mégpedig úgy, hogy azzal érzelmeket váltsanak ki. 

Egyik személyes kedvencem – ami bár nem egy termékhez, csak a kitalálójához köthető – az Steve Jobs Stanford egyetemet tartott beszéde, amit tekinthetünk akár az Ő személyes márkatörténetének is. Hiszen arról szól, hogy vált azzá az emberré aki az Apple birodalmat felépítette és ami a sztorijának lényege: hogyan kapcsolhatók össze a pontok a sztorijaidban. Az egész lényege a kapcsolódás és ha megnézed azt a videót, Te is tudsz hozzá kapcsolódni, és belőled is érzelmeket vált ki. 

De sok más nagy márka is a storytellinget használja, hogy érzelmileg hasson a vásárlókra. Szerintem ez egy nagyon őszinte, tiszta és egyszerű módja a marketingnek, hiszen magadat adod. 

Lépj szintet!

Elmesélni egy sztorit az egy dolog. De úgy elmesélni, hogy az valóban személyes és személyesen, mélyen érinti a közönségedet, az már egy magasabb szint. Nézd meg a brandedet és próbáld meg összekötni azokat a pontokat a történetben (mind a branded, mind az üzleted, mind a személyes történetedben) amik magukhoz vonzzák az embereket. Ha még valami nagyobb dologba is tudod ágyazni az üzenetedet, az még jobb, legyen a középpontban egy univerzális üzenet is, ami az üzleted fő értékeként jelenhet meg. 

Egy szuper erős storytelling stratégia az év minden napjára

Share this post

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email

Minden jog fenntartva | Lendvai Réka | 2020

Adatvédelmi nyilatkozat