kiadványszerkesztés, magazin tervezés
Lendvai Réka

Lendvai Réka

brand stylist • designer

InDesign szerelem

Kosztolányi színes tintákról álmodott. Én pedig egy gyönyörű, különleges fontról és nem nyugodtam, amíg meg nem tudtam, hogy a neve F34 Bella. Hogy hogyan lehet felkutatni egy font elnevezését? Nehezen. De ez sem lehetetlen, ha gyakorlott felhasználója vagy a Pinterestnek : )

Bizony ezek azok a dolgok, amik megédesítik szabadúszó webdesigner mindennapjaimat. Ha valami újdonsággal foglalkozom, az alvásmegvonástól sem riadok vissza. Ami a költőnek a színes tinta, az nekem most az InDesign. Teljesen beleszerettem. Miután pedig hajnali 4-kor fejben megírtam ezt a blogbejegyzést, az izgalmat legyőzte a fáradtság, de álmomban is magazint tördeltem az Indesign gyönyörű pink színű logója alatt.


Azt mondják, akkor tudsz a hivatásodban kiteljesedni, ha olyasmit csinálsz, ami flowban tart, ami miatt reggel nem nyomod le a szundi gombot, hanem kipattansz az ágyból, hogy azzal foglalkozhass, amit szeretsz. Nekem egy ideje már nem így működtek a reggeleim… Nem elég, hogy januárban még a fű sem nő, a kreatív energiáim is elapadtak…

Úgy gondoltam nem úszom az árral szemben, inkább elengedem. Lenyomom a szundi gombot és adok magamnak egy kis időt. Tudtam, hogy jönni fog egy új lehetőség. Jött is. Nem sokat gondolkodtam rajta. Ahogy annó 2016-ban elég volt meglátnom egy hirdetést és tudtam, webdesigner leszek, mert egész egyszerűen nem lehetek más! Most jött az InDesign és a  kiadványszerkesztés és tudtam… Szerelem volt első látásra.
Az igazság az, hogy voltak jelek… ilyen dolgok kerültek az utamba, mint legújabb brossúra trendek, nyomda technikákról szóló blog és az abszolút imádat: az IKEA katalógust bemutató videó. Zseniális. Szerelem!!!

“It’s a bookbook”

Tudjátok, a könyvek gyerekkorom óta különleges szerepet töltenek be az életemben. Imádom őket, aki jól ismer, tudja, hogy szenvedélyes kapcsolat fűz hozzájuk. Azt hiszem a lényegük egyértelműen a kézzelfoghatóságuk, (a digitális olvasás közel sem okoz hasonló tüneteket nálam).
Épp ez okozta a “hát persze, ez az!” felkiálltást a kiadványszerkesztés kapcsán. Mert egy dolog van, amit jobban imádok a digitális tervezésnél, a munkáim kézzelfoghatóvá tétele. Mindig is imádtam az IKEA katalógust, minden évben megrendeltem és bár sosem vásároltam még ott bútort – azt hiszem a lényeg tényleg maga a katalógus volt. Lapozgattam, nézegettem… azt hiszem Sorsom “book book”-jában meg volt írva, hogy egy napon tudni fogom a csoda katalógus tervezésének és tördelésének minden titkát.
Rajongója vagyok a digitális kütyüknek is, ez a videó pedig úgy mutat be egy katalógust, mintha legalábbis egy ipad volna. Elgondolkodtam… régimódi lány vagyok. Az IKEA katalógus nyert!

This image has an empty alt attribute; its file name is mydeer_wedding_web-1024x781.jpg

* A post megírása óta már majdnem két év eltelt és az Indesign iránti szerelmem azóta is csak egyre nőtt. A fenti képen látható magazint a kiadványszerkesztő tanfolyam vizsgamunkájának terveztem. Most pedig épp egy új kurzusra készülök, ami kifejezetten az InDesign-ra épül, nagyon izgalmas lesz! És már nagyon várom a 2020-as Adobe frissítéseket is! #lifelonglearning

Share this post

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email

Minden jog fenntartva | Lendvai Réka | 2020

Adatvédelmi nyilatkozat