In design

Kosztolányi színes tintákról álmodott. Én pedig egy gyönyörű, különleges fontról és nem nyugodtam, amíg meg nem tudtam, hogy a neve F34 Bella. Hogy hogyan lehet felkutatni egy font elnevezését? Nehezen. De ez sem lehetetlen, ha gyakorlott felhasználója vagy a Pinterestnek : )
Bizony ezek azok a dolgok, amik megédesítik szabadúszó webdesigner mindennapjaimat. Ha valami újdonsággal foglalkozom, az alvásmegvonástól sem riadok vissza. Ami a költőnek a színes tinta, az nekem most az InDesign. Teljesen beleszerettem. Miután pedig hajnali 4-kor fejben megírtam ezt a blogbejegyzést, az izgalmat legyőzte a fáradtság, de álmomban is magazint tördeltem az Indesign gyönyörű pink színű logója alatt.
Azt mondják, akkor tudsz a hivatásodban kiteljesedni, ha olyasmit csinálsz, ami flowban tart, ami miatt reggel nem nyomod le a szundi gombot, hanem kipattansz az ágyból, hogy azzal foglalkozhass, amit szeretsz. Nekem egy ideje már nem így működtek a reggeleim… Nem elég, hogy januárban még a fű sem nő, a kreatív energiáim is elapadtak…
Úgy gondoltam nem úszom az árral szemben, inkább elengedem. Lenyomom a szundi gombot és adok magamnak egy kis időt. Tudtam, hogy jönni fog egy új lehetőség. Jött is. Nem sokat gondolkodtam rajta. Ahogy annó 2016-ban elég volt meglátnom egy hirdetést és tudtam, webdesigner leszek, mert egész egyszerűen nem lehetek más! Most jött a kiadványszerkesztés és tudtam, hogy nem tehetek mást. Szerelem volt első látásra.
Az igazság az, hogy voltak jelek… ilyen dolgok kerültek az utamba, mint legújabb brossúra trendek, nyomda technikákról szóló blog és az abszolút imádat: az IKEA katalógust bemutató videó. Zseniális. Szerelem!!!

Tudjátok, a könyvek gyerekkorom óta különleges szerepet töltenek be az életemben. Imádom őket, aki jól ismer, tudja, hogy szenvedélyes kapcsolat fűz hozzájuk. Azt hiszem a lényegük egyértelműen a kézzelfoghatóságuk, (a digitális olvasás közel sem okoz hasonló tüneteket nálam).
Épp ez okozta a “hát persze, ez az!” felkiálltást a kiadványszerkesztés kapcsán. Mert egy dolog van, amit jobban imádok a digitális tervezésnél, a munkáim kézzelfoghatóvá tétele. Mindig is imádtam az IKEA katalógust, minden évben megrendeltem és bár sosem vásároltam még ott bútort – azt hiszem a lényeg tényleg maga a katalógus volt. Lapozgattam, nézegettem… azt hiszem Sorsom “book book”-jában meg volt írva, hogy egy napon tudni fogom a csoda katalógus tervezésének és tördelésének minden titkát.
Rajongója vagyok a digitális kütyüknek is, ez a videó pedig úgy mutat be egy katalógust, mintha legalábbis egy ipad volna. Elgondolkodtam… régimódi lány vagyok. Az IKEA katalógus nyert.

Szerző: Lendvai Réka

Brand stylist, web designer, utazó blogger

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük