bossbabe, mydeer girl gang

A Mydeer Girl Gang bemutatja: Geda-Háncs Nikolett, FabrikÁlom Dekor Műhely

Niki az egyik legkedvesebb emlékem a gimnáziumi évekből. Ha rágondolok, látom magam előtt a göndör hajával és szinte hallom a vidám nevetését is. Csodálatos dolgokat alkot, egyértelműen ott a helye a Mydeer csapatában! Ezúton is köszönöm neki, hogy a karácsonyi hajtásban időt szánt rá, hogy válaszoljon a kérdéseimre: hogyan indult a Fabrikálom Dekor Műhely és persze arra is kiváncsi voltam, mi a kedvenc karácsonyi hagyománya. Continue Reading

kiadványszerkesztés, prints please, webdesigner vagyok

In design

Kosztolányi színes tintákról álmodott. Én pedig egy gyönyörű, különleges fontról és nem nyugodtam, amíg meg nem tudtam, hogy a neve F34 Bella. Hogy hogyan lehet felkutatni egy font elnevezését? Nehezen. De ez sem lehetetlen, ha gyakorlott felhasználója vagy a Pinterestnek : )
Bizony ezek azok a dolgok, amik megédesítik szabadúszó webdesigner mindennapjaimat. Ha valami újdonsággal foglalkozom, az alvásmegvonástól sem riadok vissza. Ami a költőnek a színes tinta, az nekem most az InDesign. Teljesen beleszerettem. Miután pedig hajnali 4-kor fejben megírtam ezt a blogbejegyzést, az izgalmat legyőzte a fáradtság, de álmomban is magazint tördeltem az Indesign gyönyörű pink színű logója alatt.
Azt mondják, akkor tudsz a hivatásodban kiteljesedni, ha olyasmit csinálsz, ami flowban tart, ami miatt reggel nem nyomod le a szundi gombot, hanem kipattansz az ágyból, hogy azzal foglalkozhass, amit szeretsz. Nekem egy ideje már nem így működtek a reggeleim… Nem elég, hogy januárban még a fű sem nő, a kreatív energiáim is elapadtak…
Úgy gondoltam nem úszom az árral szemben, inkább elengedem. Lenyomom a szundi gombot és adok magamnak egy kis időt. Tudtam, hogy jönni fog egy új lehetőség. Jött is. Nem sokat gondolkodtam rajta. Ahogy annó 2016-ban elég volt meglátnom egy hirdetést és tudtam, webdesigner leszek, mert egész egyszerűen nem lehetek más! Most jött a kiadványszerkesztés és tudtam, hogy nem tehetek mást. Szerelem volt első látásra.
Az igazság az, hogy voltak jelek… ilyen dolgok kerültek az utamba, mint legújabb brossúra trendek, nyomda technikákról szóló blog és az abszolút imádat: az IKEA katalógust bemutató videó. Zseniális. Szerelem!!!

Tudjátok, a könyvek gyerekkorom óta különleges szerepet töltenek be az életemben. Imádom őket, aki jól ismer, tudja, hogy szenvedélyes kapcsolat fűz hozzájuk. Azt hiszem a lényegük egyértelműen a kézzelfoghatóságuk, (a digitális olvasás közel sem okoz hasonló tüneteket nálam).
Épp ez okozta a “hát persze, ez az!” felkiálltást a kiadványszerkesztés kapcsán. Mert egy dolog van, amit jobban imádok a digitális tervezésnél, a munkáim kézzelfoghatóvá tétele. Mindig is imádtam az IKEA katalógust, minden évben megrendeltem és bár sosem vásároltam még ott bútort – azt hiszem a lényeg tényleg maga a katalógus volt. Lapozgattam, nézegettem… azt hiszem Sorsom “book book”-jában meg volt írva, hogy egy napon tudni fogom a csoda katalógus tervezésének és tördelésének minden titkát.
Rajongója vagyok a digitális kütyüknek is, ez a videó pedig úgy mutat be egy katalógust, mintha legalábbis egy ipad volna. Elgondolkodtam… régimódi lány vagyok. Az IKEA katalógus nyert.

Egyéb

Right place, right time

Ma megint két olyan dologról szeretnék írni Nektek, amit nagyon szeretek. Az egyik az eső, a másik a How I met your mother című sorozat. Hogy hogy jön össze a kettő – nálam most épp egy logó koncepcióban? A rajongók már biztos sejtik: a sárga esernyőben! : ) Az esernyő sztoriját elolvashatjátok itt. Continue Reading

bossbabe, laptop lifestyle

Hogyan legyél “morning person”?

hogyan_legyél_morning_person

Ez egy olyan téma, ami nagyon érzékenyen érint, mert bár nagyon szeretnék az lenni, a legkevésbé sem sikerül.
Többen is próbálkoztak már megregulázni ezen a téren, kisebb nagyobb sikerekkel, de mostanra azt hiszem minden hozzám közel álló személy tisztában van vele, hogy jobb nem piszkálni az alvó oroszlánt, jobb a békesség... : )

Azért elméletben igen aktívan készülök rá, hogy átalakítsam az életemet ebből a szempontból, így régóta gyűjtöm innen-onnan a tippeket, hogy hogyan varázsoljak magamnak olyan reggeleket, amikor bár korán, mégis kipihenten és vidáman ébredek. Néhányat, amit mindenképpen ki fogok próbálni, most megosztok Veletek is.

Read More

bossbabe, laptop lifestyle

Sweet October

Gyönyörű, napsütéses októberi nap van ma. Akik ismernek tudják, hogy ez a kedvenc időszakom az évben. Október első hetében születtem, így ez a hónap nekem egy kicsit újjászületés, új kezdet, az elmúlt évem értékelése, és az előttem álló lehetőségek feltérképezése.

Akik ismernek, azt is tudják, hogy az elmúlt évem egyszerre volt a legrosszabb és a legjobb is. Elképesztő mélységekbe és magasságokba sikerült eljuttatnom magam.

Arról mesélnék most nektek, hogy mennyire nem mindegy, hogy milyen perspektívából nézzük a dolgokat. Continue Reading

bosslady, business

Beyonce’s Business

Gyönyörű alakot akarsz? Hagyd abba a zabálást és húzz el végre sportolni! Boldog párkapcsolatot akarsz? Ne siránkozz, kezdj el magaddal foglalkozni! Szeress bele önmagadba, akkor fog valaki más is belédszeretni! Ne tudod lezárni a múltat? Húzz ki minden szeget, vágj el minden szálat, és hagyd hogy haladjon a sor! Nagy betűs NŐ szeretnél lenni? Tedd fel azt a kib@szott koronát a fejedre és viselkedj végre királynőként! Az álom üzletedet szeretnéd elindítani? Ne csak álmodozz! Merj nagyot lépni! És kezdj el végre keményen dolgozni a céljaidért! Continue Reading

bossbabe, laptop lifestyle

My dearest story

Amíg ideáig eljutottam, nagyon sok minden történt. De a nagy csavar egészen biztosan 2013. januárjában kezdett testet ölteni. Amikor is megismertem egy pasit. (Mindig, mindig van egy pasi a történetben…) Feleségül vett, boldogan éltünk egy kis faluban, egy picike házikóban, sok kutyával és még több tervvel, álommal a fejünkben és a szívünkben. De sajnos a Sors valami egészen mást tartogatott mindkettőnk számára, el kellett engednünk egymást. Nagyon nehéz időszak következett, de fél évvel később egy teljesen új, elképesztő Életben találtam magam. Continue Reading

színek

Loving him was red

Mi a közös Taylor Swiftben és a piros színben? Számomra az, hogy egyiket sem szerettem. Azt gondoltam túl harsány, túl nyomulós, túl sok.

A country énekesből popsztárrá változott Swift kisasszony először a Blank space című dalával keltette fel a figyelmemet. Tetszett a dal, de mégjobban a szövege: az őrült szenvedély és ennek szarkasztikus megjelenítése…

De amivel végképp elnyerte a tetszésemet, az egy régebbi dala, amit fura mód tavaly hallottam először, ez pedig nem más mint a Red. Egy lendületes dal, egy őrületes jó videó és a dalszöveg, ami megdobogtatja egy színmániás webdesigner szívét. Continue Reading