Niki az egyik legkedvesebb emlékem a gimnáziumi évekből. Ha rágondolok, látom magam előtt a göndör hajával és szinte hallom a vidám nevetését is. Csodálatos dolgokat alkot, egyértelműen ott a helye a Mydeer csapatában! Ezúton is köszönöm neki, hogy a karácsonyi hajtásban időt szánt rá, hogy válaszoljon a kérdéseimre: hogyan indult a Fabrikálom Dekor Műhely és persze arra is kiváncsi voltam, mi a kedvenc karácsonyi hagyománya.

„Az egykor csak „fabrikáló” kislány minden bátorságát összeszedte, hogy valóra váltsa álmait”

A FabrikÁlom Dekor Műhely egy régóta dédelgetett álmom volt. Már kislány koromban megismerkedtem az alkotás örömével, amióta az eszemet tudom, „fabrikáltam”. Anyukám már egész korán megtanított kötni, varrni, horgolni, nálunk természetes volt, hogy valamit mindig alkotunk. Apukám szerszámosládája és műhelye is ezer kincset rejtegetett, a lehullott fadeszkákból, drótokból, megmaradt festékből mindig fabrikáltam valamit.  Szeretteim nagy örömmel fogadták a kézzel készített ajándékaimat.  Az élet aztán más irányba sodort, hosszú évekig egy íróasztal és monitor mellett teltek a dolgos hétköznapok, a kreatív alkotás sajnos háttérbe szorult. Majd 2017-ben következett be a fordulópont az életemben, a budapesti nyüzsgést,  nyugodtabb vidéki életre, az irodai légkört pedig egy igazán hangulatos műhelyre cseréltem. Az egykor csak „fabrikáló” kislány minden bátorságát összeszedte, hogy valóra váltsa álmait.  Sok-sok tervezgetés, ötletelés után indult el a vállalkozásom. A férjem támogatásával és segítségével a családi házunk melléképületében kialakítottuk a FabrikÁlom Dekor Műhelyt, ahol minden nap „örömmunka”zajlik. Az alkotás számomra a legjobb kifejezésmód, és örömforrás. Egyedül dolgozom, elmerülve a gondolataimba, mégis úgy gondolom, az alkotás által tudok leginkább megnyílni a világ felé. Egy kézműves vállalkozás életben tartása sokszor nehézségekkel és kihívásokkal jár, mégis csodálatos érzés, hogy a munkám a legkedvesebb elfoglaltságom. Nemcsak a szebbnél szebb alapanyagokat és a kézügyességem teszem bele egy-egy termékbe, hanem tele van szívvel, törődéssel, szeretettel. Minden termék nagy gondossággal készül, a precizitás, alaposság fontos szempont; a célom, hogy munkáim minőségi értéket képviseljenek, és megrendelőim mindig elégedetten gyönyörködhessenek a megvásárolt termékben.

A karácsony mind a munkámban, mind a magánéletemben kiemelt hangsúlyt kap. Idén már FabrikÁlom díszek is kerülnek a fára, szeretném, hogy sok-sok év múlva ezek a szépségek is meséljenek majd.

mydeer design, mydeer girl gang

 

A letisztult, visszafogott színeket és formákat kedvelem.  Fontosnak tartom, hogy otthonunk egy olyan élettér legyen, ahol harmónia, szépség, meghittség vesz minket körül. Egy olyan hely, ahova jó hazatérni. Termékeimmel ezt az érzést szeretném erősíteni.

A skandináv stílusú karácsonyi termékeimmel is ezt az egyszerű, mégis ünnepi hangulatot közvetítem. 

mydeer design, mydeer girl gang

 

A karácsony mind a munkámban, mind a magánéletemben kiemelt hangsúlyt kap. Az év legkedvesebb időszaka számomra az adventi várakozás. Nemcsak az otthonunkat öltöztetem ünneplőbe ilyenkor, hanem próbálok belülről is hangolódni. A nagy sürgés-forgás mellett időt hagyok a lecsendesedésre, a meghitt pillanatok megélésére.  Az esti közös forraltborozások, beszélgetések, a számomra megunhatatlan karácsonyi zenék, vastag kötött zoknik, meleg plédek, sok-sok mécses és az idő előtt elfogyasztott szaloncukrok  mind hozzátesznek egy kicsit a lelkem ünnepre való felkészüléséhez.  A mai napig gyermeki lélekkel készülök, felnőtt nőként és igyekszem megőrizni a régi családi hagyományokat, a karácsony csodáját.  Minden évben a régi családi recept alapján készítem el a mézeskalácsokat, és örömmel akasztom fel a fára a közel 40-50 éves díszeket. Minden darabnak története van, amit a nagymamám évről-évre nagy szeretettel mesél el. Egy-egy angyalka szárnya már több helyen ragasztva van, de minden karácsonykor elfoglalják méltó helyüket a fenyőn.  A családot, az emlékeket, a szeretetet jelképezik. Idén már FabrikÁlom díszek is kerülnek a fára, szeretném, hogy sok-sok év múlva ezek a szépségek is meséljenek majd.  Karácsonykor a családunk apraja-nagyja együtt ünnepel, a legszebb dolog, amit ajándékozni tudunk egymásnak, az együtt töltött idő. Soha nem esik olyan jól a halászlé, rántott ponty és bejgli, mint karácsonykor a szeretteim körében.  Erről szól számomra a karácsony.

Lendvai Réka

Lendvai Réka

Brand stylist, web designer, utazó blogger

Leave a Replay

Réku vagyok, szenvedélyes, szofisztikált, szarkasztikus webdesigner, aki imádja a sztorikat és küldetése, hogy a világ legszebb kávézóinak teraszon alkossa meg Neked az all-inclusive design-élményt. Neked mi a sztorid?

Follow Us